Kosthold og fysisk aktivitet

I LilleFot barnehage vektlegger vi fysisk aktivitet. Vi vil sikre fysisk, psykisk og sosial trivsel hos barn. Grunnlaget for god helse legges tidlig i barneårene, derfor er miljøet i barnehagen viktig.

FYSISK AKTIVITET

I dagens samfunn hvor barn sitter mye stille foran både tv og pc, er det viktig at barna får utfolde seg gjennom kroppslige aktiviteter i barnehagehverdagen.

Dette vil vi være med på å gjøre noe med: – Gjennom lek på uteområdet rundt barnehagen -På turer i skog og mark hvor vi oppsøker ulendt terreng, går utenfor stier og klatrer i fjell og steinrøyser – De større barna løper mye på turene våre for å få høy puls, da dette utvikler hjertekapasiteten og gjør at barna får større utholdenhet og bedre kondisjon Fra helsedirektoratet er det anbefalt at barn skal ha høy puls fra en til halvannen time hver dag

KOSTHOLD

  • Vi har som mål at barna skal få smake på to slags frukt eller grønt hver dag.
  • Minst et av dagens måltider er smøremat, hvor barna velger pålegg og smører selv. Etter hvert måltid må barna være med å rydde av bordet. Barna blir selvhjulpne etter hvert som de vokser til.
  • I fellesskap samtaler vi med barna om hva som er bra mat for kroppen og hvorfor.